Část Evropy v noci při pohledu z Mezinárodní kosmické stanice. Credit: NASA
Část Evropy v noci při pohledu z Mezinárodní kosmické stanice. Credit: NASA

Jak to tam dělají (WC) a sex v kosmu. To jsou taková dvě velmi populární témata. Žádná kosmická agentura samozřejmě nikdy nepřiznala, že by k tomu druhému někdy došlo a ani to není moc pravděpodobné.

Nyní se na internetu objevil projekt, který to chce změnit. Dočkáme se tedy prvního sexu ve vesmíru? Někteří jsou tím nápadem nadšení, článek se jistě dříve nebo později objeví na řadě zpravodajských webů, ale skepse je v tomto případě namístě, protože zástup „ale“ je v tomto případě delší, než fronta na zmrzlinu.

Zaprvé. Pokud se tak stane, nepůjde o sex na oběžné dráze někde v modulu Cupola na ISS nebo něco podobného, ale při suborbitálním letu. Ten můžete zažít, když si v budoucnu koupíte lístek od Virginu. Uvidíte Zemi pěkně kulatou, zažijete stav beztíže, ale své jméno vedle Vladimíra Remka opravdu nezapíšete.

https://vimeo.com/130471181

PornHub vybírá na celou „akci“ peníze od lidí prostřednictvím crowdfundingu, což je docela zvláštní, když si uvědomíme, kolik peněz se v tomto oboru točí a kolik by případný film vydělal. Náklady mají být 3,4 milionů dolarů. V době, kdy vychází článek, přispělo na projekt 880 lidí částkou 17 200 dolarů. Kampaň přitom probíhá 3 dny a do jejího konce zbývá 58 dní.

V neposlední řadě se nepíše, na palubě jakého raketoplánu se „Sexploration“ odehraje. Známe sice aktéry – Eva Lovia a Johnny Sins, ale to důležité chybí. Samozřejmě se nabízí raketoplán SpaceShipTwo od zmíněného Virginu, ale ten a ani jiné podobné lodě zatím v ostrém provozu nelétají.

Virgin Galactic už prý navíc v roce 2008 dostal podobnou nabídku na natočení porna v kosmu v hodnotě milionu dolarů, ale prý odmítl.

Sbírku můžete sledovat na indiegogo.com

Reklama