Detaily Kolonizačních modulů ...
Detaily Kolonizačních modulů ...

„Jde nám hlavně o co největší podobnost se skutečnými kosmickými programy. V poslední době nacházíme doslova stovky planet mimo naši solární soustavu. Snažíme si představovat, jak takové planety vypadají. Hra nás tím provede,“ říká autor hry, Martin Sadílek.

Na začátku odstartujete ze Země se základní konfigurací kosmické lodě dost podobné těm skutečným, jako je Orion nebo SpaceX. Sestavíte posádku a vyrazíte na svou misi po vesmíru. Hra je otevřená, můžete dělat cokoliv, cestovat k cizím hvězdám, objevovat nové světy, dobývat vzácné suroviny, bojovat i spolupracovat s dalšími tisícovkami hráčů.

„Vstřebáváme co nejvíce aktuálních vědeckých poznatků, čerpáme z článků i z naší účasti v soutěžích NASA, abychom se co nejvíce hrou přiblížili ke skutečné podobě takových misí,“ vysvětluje Sadílek.

Patrná je i inspirace díly A. C. Clarka. Exospace chce stavět hlavně na dostupnosti. Hráče nečeká žádné stahování, žádná instalace. Celá hra pojede přímo ve vašem prohlížeči.

„Využíváme zbrusu nové technologie WebGL. Ta nám umožňuje využívat skvěle vypadající, kompletně trojrozměrné prostředí rovnou ve vašem prohlížeči. Díky tomu hru spustíte kdykoli a kdekoli, na svém mobilu stejně jako na počítači v práci. Hra běží i na platebním restauračním terminálu… Prostě všude tam kde je internet“, doplňuje s úsměvem Sadílek.

Hra bude vydána koncem roku 2015. Před tímto termínem budeme postupně uvolňovat betaverze, kde nám mohu hráči svým hraním pomoci odladit herní mechanismy. Na stránce www.exospacegame.net může každý zadat svůj email, na který obdrží přístup hned, jakmile pro ně bude betaverze spuštěna.

Na Facebooku a Twitteru pak lze sledovat průběžný vývoj. Prakticky obden zde uvolňujeme další a další informace včetně ukázek ze hry.

Reklama