Web TN.cz uveřejnil 24. října článek s názvem Zemi hrozí velké nebezpečí! Vědci našli asteroid, který jí zkříží trasu. Nad titulkem je uvedeno VYHLADI LIDSTVO


Článek pojednává o asteroidu 2014 EC. Nejsem právník, ale upřímně řečeno, nevidím rozdíl mezi tím, když vyšinutý psychopat zavolá do školy a ohlásí tam bombu a blaboly, které sepsala na svůj web Nova.

Cituji: Na Zemi se řítí obří asteroid. Vědci mu dali jméno 2014 EC. Podle profesora Briana Coxe je jen otázkou času, kdy asteroid bude tak velký, aby při srážce se Zemí vyhladil lidstvo!

Nevím, ale o asteroidu, který postupně roste, jsem ještě neslyšel. Neplete si to Nova s nádorem? V tomto případě došlo zřejmě ke spojení dvou věcí. Faktu, že dopad asteroidu může způsobit globální katastrofu (což je pravda) a asteroidu 2014 EC, který letos kolem Země prolétl a je příkladem toho, že dnes dokážeme najít i malá tělesa.

Podle děsivé předpovědi vědců a dat NASA by mezi lety 2017 až 2113 mělo dojít až k 400 srážkám asteroidů se Zemí.

Těžko říct o jaké srážky se jedná. Země se denně sráží s obrovským počtem meteoroidů, většina z nich neškodně shoří v atmosféře, zbytek dopadne na zemský povrch. Vzhledem k tomu, že většina naší planety je neobydlená, tak o těchto dopadech nevíme. Zejména v poslední době, kdy má každý mobil s kamerou a svět je prošpikovaný kamerami, samozřejmě pozorujeme více jasných nočních i denních bolidů.

Tato „monstra“ mohou mít průměr až 100 metrů (tedy jako sedm dvoupatrových autobusů) a mohou způsobit obrovské škody.

Asteroidy mohou skutečně mít až 100 metrů, ale klidně i kilometry. Jinak Monster mám také rád.

Kromě toho ale vědci upozorňují, že daleko nebezpečnější je asteroid 2014 EC, který se blíží k naší planetě. Ten by se mohl srazit se Zemí už za šest let, v roce 2020. Právě ten by mohl naprosto změnit život i prostředí na Zemi na tisíce let. Někteří dokonce varují i před tím, že může vyhladit celé lidstvo!

Asteroid 2014 EC kolem Země už prolétl a to ve vzdálenosti 77 000 km v březnu letošního roku. Průměr tohoto asteroidu je asi 8 až 10 metrů, což je méně než průměr asteroidu, který vloni dopadl v Rusku. Jak je patrné, dopad asteroidu v Rusku sice způsobil značné materiální škody, zranil několik lidí, ale lidstvo přežilo.

Dopad asteroidu skutečně může lidstvo vyhubit. Muselo by se ale jednat o objekt o velikosti řádově v kilometrech (kolik je to dvoupatrových autobusů fakt nevím).

Reklama