Ponožky nebo kravata jsou fajn, ale mrkněte na tyhle možné vánoční dárky… Vybrali jsme pro vás přehled zajímavých vědeckých hraček a dalších gadgets.

Některé z nich mohou najít praktické využití u vás doma nebo v práci, další vám odhalí tajemství fyzikálních zákonů nebo budou netradiční dekorací

Antigravitační globus Grande

Globus levitující vprostřed vzduchu! Vzneste celou zeměkouli, tentokrát dokonce bez námahy! Naprostá revoluce v levitaci. Levituje bez stojanu a trvale. Aneb: Chtěli jste někdy popřít gravitaci? Umístit předmět do vzduchu a ukázat, že i zdánlivě nemožné je možné? Levitron tohle umí – a nejde o žádný vtípek!

Podrobnosti

 

Magická plazma koule (14/8cm) s USB

Úžasná vědecká hračka, se kterou se máte možnost běžně setkat jen ve velkých muzeích v expozicích vědy a techniky. Dotkněte se koule a sledujte, jak se výboje natahují k Vám, pociťte jemné brnění elektřiny v konečcích svých prstů, studujte doma reakce tohoto zvláštního skupenství a fascinujte každou návštěvu.

  • délka kabelu 80 cm
  • výška 14 cm
  • průměr koule 8 cm

Podrobnosti


Svítilna s UV/laser/LED světlem 3v1 – mini na klíče

Malá LED svítilna 3 v 1 s karabinkou – jedním přepínačem volíte zda chcete svítit bílým nebo ultrafialovým (UV) světlem, druhým zapnete silné červené laserové světlo III. třídy. Údajně prakticky doživotní svítivost diod (více než 100 000 hodin). Na 3× malé knoflíkové baterie (součástí). S karabinkou v barvě svítilny. Laser je jako silné ukazovátko, UV mód se hodí např. pro zkoumání pravosti bankovek či čtení neviditelných zpráv napsaných za pomoci UV popisovačů a k řadě dalších efektů.

Podrobnosti

Větráček silikonový USB

Jednoduše zasuňte do jakéhokoli USB, v telefonu, notebooku, v síti.. a ulevte si od vedra, kdykoli a kdekoli! Ideální do parné dopravy a pro sledování videí v horku. Větrák můžete nakroutit jakkoli potřebujete, je měkký, bezpečný na cesty. Je malý tak, že se vejde do každé kapsy. Tento ventilátor je vybaven standardním USB konektorem, díky čemuž je kompatibilní s kdečím. Osvěžující vánek je vždy při ruce.

Podrobnosti

Špionážní brýle

Stylové sluneční retro brýle se zpětnými zrcátky ocení především městští cyklisté a všichni ti, kdo potřebují mít přehled, co se děje za nimi. Brýle mají z vnitřcích strany po stranách zrcátka. Koukáte-li dopředu, vidíte jako přes běžné sluneční brýle, avšak když kouknete nalevo nebo napravo vidíte vše, co se děje za vámi. Tyto brýle lze také skvěle využít pro špionážní účely. Například pohled na dívky, aniž byste se museli otáčet :)

Podrobnosti

Samolepicí křídová tabule

Proměňte libovolný kousek zdi či nábytku v křídovou tabuli. Nebo roli rozstříhejte na malé kousky a přilepte jako cedulky na vaše skladovací nádoby, dekorativně i účelově. Tato role je samolepicí, takže stačí ustřihnout potřebnou velikost a přilepit. Křídová tabule ve formě samolepicí folie. To je nápad! Velká role, křídy přibaleny, vhodné i pro děti.

Rozměr: 200 × 45 cm.
Součástí balení 5 kříd – 2×bílá, 1×modrá, 1×červená, 1מlutá.

Podrobnosti

 

USB ionizátor vzduchu

USB ionizátor zlepší kvalitu vzduchu již tak, že vypouští negativní ionty, které se rozptylují po místnosti a navazují se na kladně nabité částice jako je prach, pyl, kouř nebo částečky srsti domácích zvířat. Tím se navázané částečky stanou v podstatě těžšími a snášejí se pak k zemi.

Podrobnosti

Reklama