Pokud si vezmeme hlášení UFO, pak velká část případů jsou běžné úkazy (Venuše, ISS, meteor, …), část výmysly a část také podvody. Dnes si můžete podvodné video pro pobavení sebe nebo svých přátel udělat sami. Nejsou potřeba drahé kamery, nápad a desítky hodin příprav či práce u počítače. Vše zabere tak 1 minutu.

Nainstalujte si aplikaci FxGuru: Movie FX Director. Je dostupná minimálně pro Android a iPhone:

Aplikace a část modulů (efektů) je zdarma, za další si musíte připlatit, ale stojí to za to. Ceny nejsou vysoké (cca 20 Kč modul), lze koupit i balíčky.

Jak to celé funguje? Velmi jednoduše. Vyberete si požadovaný efekt. Aplikace spustí fakticky klasickou kameru v mobilu s jednoduchými obrysy (třeba mimozemské kosmické lodě). Zmáčknete nahrávání a zhruba 10-15 sekund nahráváte. Je třeba vybrat vhodné pozadí. Mě by se velmi líbil Pražský hrad z Karlova mostu :)

Poté si můžete ještě pohrát s nastavením, nebo vše odsouhlasit a chvíli počkat až aplikace video zpracuje. Výsledkem je opravdu povedený „filmový efekt“. Aplikace toho nabízí hodně. Nás samozřejmě zaujal přílet mimozemských lodí, ale najdete tam i nejrůznější zvířátka, příšerky apod.

Velmi efektní je odpálení rakety nebo výbuch jaderné bomby.

Kdo si hraje, nezlobí a kdo nevyzkoušel FxGuru: Movie FX Director bude hořce litovat. Své výtvory pak samozřejmě můžete sdílet na internetu apod.




Reklama