Exoplanety.cz
Exoplanety.cz

Exoplanety.cz ve dvou soutěžích v jeden den.

Dnes krátce po 16. hodině byly vyhlášeny výsledky soutěže SCIAP, kterou pořádá druhým rokem Akademie věd. V loňském roce získal časopis Gliese druhé a exoplanety.cz čtvrté místo. Letos jsme nominovali pouze web exoplanety.cz, který v kategorii internet obsadil třetí místo.

Večer pak proběhlo vyhlášení výsledků soutěže Křišťálová lupa 2012. Exoplanety.cz byly nominovány na Křišťálovou lupu jako vůbec první web o vědě v dosavadní historii soutěže. Naše očekávání bylo samozřejmě velmi skromné, neboť jsme se utkali v kategorii One (wo)man show s projekty, které mají mnohem větší čtenost a impakt než náš nebo jakýkoliv jiný web o vědě. Pro exoplanety.cz je ovšem konečné pořadí poměrně druhořadé, hlavní přínos vidíme nejen v prestiži samotné nominace ale zejména v reklamě, která z nominace vyplývala. Od vyhlášení nominace do dneška přišlo na Exoplanety.cz díky Křišťálové lupě více než 2500 lidí.

Na druhou stranu jsme do soutěže šli s nějakým cílem, když už jsme dostali tu nominaci. Náš cíl byl skromný: neskončit mezi posledními dvěmi, ideálně třemi z 10 nominovaných projektů. To se nám nakonec podařilo, neboť jsme obsadili pěkné 6. místo.

Všem čtenářům, kteří nám dali hlas, děkujeme!

 

 

Reklama