Exoplanety.cz
Exoplanety.cz

Už jste dali hlas našemu / vašemu webu Exoplanety.cz?

Finále Křišťálové lupy se blíží ke svému konci a my budeme velmi rádi, když nás svým hlasem podpoříte. Po kliknutí na odkaz není třeba nic hledat, stačí jen dole vyplnit email a políčko proti spamu, váš hlas pro exoplanety.cz je již předvyplněn.

 

 

Proč podpořit exoplanety.cz v této soutěži? Už samotnou nominaci do finále soutěže o nejlepší internetové projekty v ČR chápeme jako mimořádný úspěch a dobrou reklamu. Dali jsme však dohromady 12 hlavních důvodů, proč naší věc podpořit i ve finále:

  1. Když jsem exoplanety.cz v roce 2009 zakládal, neměl jsem ani nejmenší tušení, že se projekt dostane až tak daleko. Jak asi budou exoplanety.cz vypadat za 10 let? Už jen nominace na Křišťálovu lupu nás posouvá o další pořádný krok dál.
  2. Exoplanety.cz jsou za sedm let trvání nejprestižnější soutěže českého internetu prvním webem o vědě, který je na Křišťálovou lupu nominován.
  3. Do exoplanety.cz investuji pouze svoje prostředky. Nikdy jsem nežádali a ani nebudeme žádat o dotace. Dobře si proto rozmyslíme, do čeho investovat a jak kterou věc udělat. Kde jiní utrácejí padesát tisíc, my utrácíme pět set korun!
  4. Jako první populárně vědecký web provozujeme verzi pro mobilní telefony.
  5. Jako první astronomický projekt jsme si zaplatili reklamu na Facebooku.
  6. Ano, exoplanety.cz chtějí mít úspěch, neboť jasný cíl, touha po úspěchu a vášeň jsou hnacím motorem, který se ani v době krize nezadře.
  7. Rozbili jsme výmluvu, že média nemají o vědu zájem. Aktivně spolupracujeme s tištěnými i elektronickými médii.
  8. Naše návštěvnost meziročně roste minimálně o 30%
  9. Jako jediný astronomický web máme úspěšné profily na všech třech hlavních sociálních sítích: Google Plus, Facebooku i Twitteru.
  10. Vydáváme čtvrtletní časopis Gliese, který odebírá 1000 lidí a další si jej stahují. Každé číslo má kolem 50-60 stran. Veškeré náklady na vydávání si hradíme sami.
  11. Nepřekládáme nudné tiskové zprávy, snažíme se články napsat poutavým způsobem, upozornit na souvislosti.
  12. Odhadem 60 až 70% českých článků o exoplanetách pochází z exoplanety.cz.

 

Podpořte Exoplanety.cz, podpořte popularizaci vědy stylem, který má budoucnost a vyšlete jasný signál, že Češi o vědu zájem mají…

 

 

Reklama